Augustinus-blogi

Augustinus (354-430), Hippon piispa, on yksi kristikunnan suurimmista ajattelijoista ja teologeista. Hänen vaikutustaan länsimaiseen ajatteluun on vaikea liioitella.

Augustinuksen teologisia suurteoksia on suomeksi saatavilla vain vähän (esimerkiksi Tunnustukset, Jumalan valtio, Henki ja kirjain). Lyhyempiä tekstejä on suomeksi saatavilla niitäkin niukasti. Tällä sivulla julkaistaan säännöllisesti Augustinuksen vähemmän tunnettua tekstilajia eli aforistisia ja iskeviä katkelmia pääasiassa hänen saarnoistaan (sermones ad populum). Lisäksi sivulla julkaistaan harvakseltaan myös joitain pidempiä Augustinuksen tekstejä.

Suomenkieliset käännökset on laadittu Augustinuksen latinankielisten tekstien kriittisistä editioista Augustinus-Lexikonin (Basel: Schwabe, 1984-) editioluettelon mukaisesti. Suomennokset on varustettu tekstiviitteellä, jonka avulla kiinnostuneet voivat tarkastella latinankielistä alkuperäistekstiä. Kaikki suomennokset on laatinut Timo Nisula. Käännösten uudelleenjulkaisu digitaalisina versioina tai painotuotteissa ilman suomentajan lupaa on kielletty.